Ljubljana – Tridnevni spektakel v košarki 3×3 se neizbežno bliža. Prihajajoči petek, soboto in nedeljo bo impozantno prizorišče na Kongresnem trg v Ljubljani gostilo najboljše slovenske ter tuje ekipe v košarki 3×3. V sklopu košarkarskega spektakla bosta izmenično potekala dva tekmovanja; finalni turnir državnega prvenstva v košarki 3×3 ter mednarodni turnir Škoda 3×3 Ljubljana Challenger. Vse tekme Škoda 3×3 Ljubljana Challengerja bo mogoče spremljati v spletnem prenosu preko portala FIBA 3×3 Wourld Tour. Nedeljski finale, ki se bo odvijal med 21. in 23. uro, pa bo v neposrednem televizijskem prenosu moč spremljaD na drugem programu RTV Slovenija.

DRŽAVNO PRVENSTVO V KOŠARKI 3×3
Šestnajsta sezona državnega prvenstva v košarki 3×3 se bliža h koncu. Na petih kvalifikacijskih turnirjih, ki so potekali vse od konca meseca maja, je sodelovalo več kot 300 ekip v sedmih različnih kategorijah. Finalni turnir, ki se bo na Kongresnem trgu v Ljubljani odvijal od 16. – 18. avgusta, bodo v petek otvorile ekipe, ki so v letošnji sezoni tekmovale v kategorijah članov in fantov U14. V članski kategoriji bo nastopilo 12 ekip, razdeljenih v štiri skupine, ki se bodo borile za naslov prvaka ter vstopnico za nastop na Masters turnirju v Debrecenu. V soboto bo na sporedu finale v kategorijah rekreativcev (4 ekipe) ter deklet U17 (4 ekipe), v nedeljo pa bodo na svoj račun prišle ekipe, ki so tekmovale v kategoriji članic (4 ekipe), fantov U17 ter fantov U23 (skupno osem ekip).

ŠKODA 3×3 LJUBLJANA CHALLENGER
Ljubljana bo v soboto in nedeljo gostila nekaj najboljših ekip v košarki 3×3 na svetu. Na tretji izvedbi Challengerja v Ljubljani, bodo nastopile ekipe iz enajstih različnih držav; Amsterdam (lanski zmagovalci), Princeton (svetovni prvaki 2019), Edmonton, Korolev, Split, Bar, Gdansk, Jeddah, Vrbas, Šakiai ter Gran Canaria. Od slovenskih ekip sta se skozi turnirje državnega prvenstva uvrstili ekipi Adecco 3×3 Maribor in Ljubljana East, nastopile pa bodo tudi ekipe Piran, Kranj in Ljubljana. Poleg pestrega košarkarskega programa bo v sklopu dogodka potekalo veliko število zabavnih aktivnosti, ki bodo popestrile dogajanje tako na igrišču, kot dogajanje v neposredni bližini prizorišča.

Matic Vidic, vodja tekmovanja:
“V letošnji, 16. sezoni, smo po dolgem času izpeljali večje število kvalifikacijskih turnirjev. Veseli me, da smo sezono dobro izpeljali in dobili finaliste, ki se bodo letos prvič preizkusili na tako velikem prizorišču, ki bo hkrati gostilo tudi Škoda 3×3 Ljubljana Challenger. Milsim, da bo to res dobra izkušnja predvsem za mlajše košarkarje ter košarkarice. Obeta se izjemno zanimiv zaključni turnir državnega prvenstva, vrhunec pa bo seveda tudi finale mednarodnega turnirja.”

Gašper Ovnik, član ekipe Piran:
“Škoda 3×3 Ljubljana Challenger je eden izmed najboljših tovrstnih turnirjev na svetu, ki se lahko tako organizacijsko, kot po kvaliteti košarke primerja nivoju Masters turnirjev in veselim se, da se bomo skupaj s preostalimi štirimi slovenskimi ekipami podali v boj za zmago. Sama tradicija košarke v Sloveniji je na takšnem nivoju, da gledalci spoštujejo kvaliteto košarke in mislim, da bodo to prepoznali tudi prihajajoči vikend in navijali za svoje favorite. Mi bomo seveda naredili vse, da bomo na domačem igrišču dosegli zmago. Poleg tega pa nas čaka še finale državnega prvenstva v katerem vidim kar nekaj odličnih ekip. Morali se bomo potruditi, če želimo konkurirati mlajšim košarkarjem in ostalim izkušenim ekipam, ki prav tako že vrsto let tekmujejo v košarki 3×3.”

Simon Rožnik, direktor Extrema:
“Skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije bomo organizirali enega izmed najboljših Challengerjev na svetu. Letos imamo kar nekaj novosti, in sicer prenos nedeljskega finala na nacionalni televiziji ter vodenje statistike v živo, kar je seveda velik korak naprej. Prepoznavnost košarke 3×3, ki je postala tudi olimpijski šport, je v Sloveniji ter v svetu vedno večje. Prizorišče smo pripravili za vse ljubitelje košarke, za zabavo bo poskrbljeno in mislim, da je bila dobra poteza, da smo združili finale državnega prvenstva ter Škoda 3×3 Ljubljana Challenger. Pripravljeni smo na spektakel.”