Ljubljana – V petek, 17., in soboto, 18. avgusta, bo na ljubljanskem Kongresnem trgu na sporedu Cedevita 3×3 Ljubljana Challenger, mednarodni 3×3 košarkarski turnir. Na spektaklu v slovenski prestolnici se bo predstavilo šestnajst ekip, med njimi tudi pet slovenskih. Finalista si bosta priborila vozovnico za turnir Masters v Debrecenu.

CEDEVITA 3X3 LJUBLJANA CHALLENGER:
Lokacija: Kongresni trg, Ljubljana Termin: 17. in 18. avgust

Že drugo leto zapored je Ljubljano doletela čast, da gosti enega izmed 22 turnirjev FIBA Challenger. Prvi dan 3×3 košarkarskega spektakla bodo na sporedu kvalifikacije. Šest ekip bo razdeljenih v dve skupini po tri. Prvo skupino bodo sestavljale ekipe, ki si vstopnico priigrale na enem izmed ti. satelit turnirjev, drugo pa tri slovenske ekipe. Na glavni del turnirja se bosta uvrstili zmagovalni ekipi vsake skupine.
V glavnem delu turnirja bo 12 ekip razporejenih v štiri skupine. Najboljši dve moštvi iz vsake izmed skupine se bosta prebili v četrtfinale. Ekipi, ki se bosta uvrstili v finale turnirja v Ljubljani, si bosta priigrali nastop na turnirju Masters v madžarskem Debrecenu.

Že sedaj je jasno, da bodo na Cedevita 3×3 Ljubljana Challengerju nastopile vse najboljše slovenske ekipe, saj imajo nastop na turnirju že potrjen ekipe Pirana, Ljubljane, Kranja in Maribora. Poleg omenjenih slovenskih moštev se bodo v idilični kulisi ljubljanskih ulic predstavile ekipe iz Amsterdama, Beograda, Malage, Rige, Rima, Sarajeva in Ulan Batorja. Imena preostalih petih ekip bodo znana v prihodnjih dneh.

Ambasador in podpornik letošnjega Cedevita 3×3 Ljubljana Challengerja je nekdanji slovenski reprezentant Sani Bečirović.

Novinarska konferenca pred začetkom mednarodnega turnirja v Ljubljani bo na sporedu v torek, 14. avgusta, ob 12. uri, v Rdeči dvorani Mestne hiše v Ljubljani.
Prenos vseh tekem bo moč spremljati na spletni strani Košarkarske zveze Slovenije, polfinalni tekmi in finale pa na programu Šport TV.