Ljubljana – Na Kongresnem trgu se je danes začel tretji Challenger turnir v slovenski prestolnici. Najboljši igralci v košarki 3×3 so se vse od 13. ure pa do poznih večernih ur borili za vstop v nedeljski četrtfinale. Na turnirju je nastopilo šest slovenskih ekip, v četrtfinale pa se je uspelo uvrstiti le ekipi Piran, ki se bo v nedeljo, ob 20.30 uri, pomerila z ekipo Princeton. Oba polfinalna obračuna in finale pa si bo mogoče ogledati v neposrednem prenosu na  drugem programu RTV SLO. 

Škoda 3×3 Ljubljana Challenger se je začel že v dopoldanskih urah, ko so na prizorišče Kongresnega trga stopili košarkarji, ki so se v dveh kvalifikacijskih skupinah pomerili za nastop v skupinskem delu turnirja. V kvalifikacijah so nastopile štiri slovenske ekipe; Domžale, Maribor Adecco, Ljubljana in Ljubljana East. Gledalci so lahko spremljali kar tri slovenske obračune, kjer so bili najuspešnejši košarkarji ekipe Maribor Adecco in se uvrstili v skupinski del. Domžale, Ljubljana in Ljubljana East so tekmovanje končale v kvalifikacijah, kot druga ekipa pa se je v nadaljevanje uvrstila poljska ekipa Gdansk.

Skupinski del je postregel z nekaj izjemnimi potezami, ki so navduševale polne tribune prizorišča na Kongresnem trgu. Pred domačimi navijači so se najbolj izkazali košarkarji ekipe Piran, ki so se tudi edini uvrstili v nedeljski četrtfinale. Pirančani so najprej premagali Split (19:17), nato pa morali priznati premoč ekipi Šakiai. Gledalci so poleg odličnih slovenskih ekip spremljali obračune med ekipami kot so; lanskimi prvaki, ekipa Amsterdam, svetovnimi prvaki 2019, ekipa Princeton, odličnimi Litvanci, ekipa Šakiai, močnimi Rusi, ekipa Korolev in atraktivnimi Srbi, ekipa Vrbas.

REZULTATI SKUPINSKEGA DELA ŠKODA 3×3 LJUBLJANA CHALLENGERJA